מנהיגות עסקית

חברות וארגונים משקיעים משאבים רבים בפיתוח אסטרטגיות, הקניית כלים מעשיים ופיתוח מיומנויות מנהיגות בקרב חברי ההנהלה לבדה. הדבר נגזר מתוך ההנחה כי פיתוח כישורי מנהיגות עסקית אינם נדרשים לשכבת העובדים הזוטרה. עם זאת, מחקרים מראים כי הסגל הזוטר, אף שאינו מנהל בפועל, נעזר בעבודתו בכישורי מנהיגות עסקית לשם יישום מיטבי של משימותיו.

כישורי מנהיגות אצל כוח האדם מתבטאים בראש ובראשונה ביכולתם להתמודד עם מצבים מורכבים המתעוררים במהלך העבודה. מנהיגות עסקית מסייעת ברמת הפרט והמחלקה בהנעת עמיתים לפעולה, קידום התנהלות צוותים וחתירה להישגים תוך הרגשת מחויבות למטרות הארגון בצורה עקבית.

בכדי למקסם את התפוקה, להשיג יעילות וליהנות מיוזמות חדשות ויצירתיות מהעובדים, יש להשקיע בפיתוח יכולות המנהיגות גם בקרב העובדים הזוטרים. לא מעט מחקרים מעידים על העובדה כי יכולות מנהיגות ניתנות ללמידה. הכשרות בתחום זה נכללות במסגרת צרכי הפיתוח העצמי של העובדים.

צרכי הפיתוח האישי של העובד

בטרם מחליט הארגון מהם צרכי הפיתוח העצמי של העובד, מומלץ לנקוט בשלב מקדמי הסוקר את צרכיו של הארגון, שלב שעיקרו אבחון.

צרכי הארגון נגזרים מתוך חזון ומטרות החברה נוסף על השלבים שהוגדרו להשגתם של אלה. הדרכה ופיתוח של עובדים, כמו גם של מנהלים, נעשית בצורה מתוכננת ושקולה תוך בחינה מעמיקה של מטרות החברה גם בטווח הארוך.

קראו: איך להיות מנהל טוב יותר?

שיטות לעידוד מנהיגות עסקית בקרב עובדים

אחת השיטות לעודד מנהיגות עסקית עצמית בקרב העובדים היא החדרת התפיסה כי פרויקטים מורכבים הם הזדמנות ואתגר, וככל אתגר אחר הם ניתנים לביצוע תוך תכנון נכון ובדיקת האפשרויות הטובות ביותר לפתרון. עמדה המקדמת התמודדות ובטחון ביכולתו האישית של העובד תוך ציון חיזוקים חיוביים, תסייע במניעת תחושות של חוסר יכולת ואף תוריד התנגדויות.

שיטה ידועה נוספת דנה בחשיבותה של ההערכה העצמית. שימת דגש על יכולתו של העובד להעריך את עצמו ואת עבודתו באופן אישי ועצמאי, מבלי לתלות את הערכתו העצמית בתגובות הסובבים אותו. אלו, פעמים רבות אינן משקפות את התועלת האמיתית ויכולות להיות תוצאה של מניעים שליליים כגון קנאה למשל.

הקניית ביצוע משוב בצורה עצמאית בסיום כל פרויקט, תביא את העובד לפיתוח יכולות תחקור והסקת מסקנות וכנובע מכך למילוי עבודתו בצורה הטובה ביותר. פיתוח חשיבה כלכלית בקרב העובדים, מהווה שיטה הגורמת להנעת העובד לעבר יכולות ניהול חדשות. חשיבה כלכלית נכונה כוללת את היכולת להעריך סיכונים, לחשב את מאזן העלות מול תועלת, לזהות הזדמנויות עסקיות חדשות ועוד.

במסגרת תוכניות ההדרכה של הארגון ובדיקת צרכי הפיתוח של העובדים ושל הארגון, מומלץ לבדוק את מידת התאמתם של עובדים מסוימים לעתודה ניהולית. מסלול זה מכשיר את העובדים לתפקידי ניהול ומאפשר את קידומם לתפקידים אשר איושם יסייע ביד החברה להשיג את מטרותיה בצורה היעילה ביותר.

כדי להבטיח קבלת תוצאות מיטביות ומימוש הפוטנציאל של העובדים מומלץ לקבל ייעוץ עסקי מקצועי באשר לשיטות לפיתוח מנהיגות עסקית עצמית המתאימות לעסק שלכם ולמטרותיו.

ייעוץ עסקי ממוקד, במסגרת שיטת השלבים של Advising, ייטיב עם הארגון וייסע לו לו בהקניית כלים מעשיים לפיתוח מנהיגות בקרה ההנהלה והסגל כאחד.

פנייה בווטסאפ חייגו עכשיו צור קשר
זקוקים לייעוץ עסקי? מוזמן להתייעץ איתנו