אין ספק, היסוד של כל ארגון, חברה או בית עסק מצליחים הוא עובדים איכותיים. ובעוד שהיסוד הבסיסי של כל בית עסק הוא העובד, יש לדעת גם מתי ישנו הצורך להעזיב עובדים. במילים אחרות, לפעמים גם צריך לפטר עובד בחברה. וכך יהיה מומלץ לנהוג בסיטואציה לא נעימה מהסוג הזה:

העסק מתנהל על מי מנוחות, העובדים איכותיים וההכנסות לא מאחרות מלהגיע. זהו התרחיש האידיאלי שכל בית עסק שואף להימצא בו. יחד עם זאת, בחיים כמו בחיים, לא הכול ניתן לצפי מראש ולא הכול מתנהל בדיוק כפי שאנחנו צופים.

לא פעם, מנהלים ובעלי עסקים צריכים לפטר עובד, כאשר יהיה צורך קודם כל לזהות את העילה לפיטורין. האם העילה היא עילת פיטורין על בסיס אישי, כמו למשל אי כשירותו של העובד, או שמא הוא כבר עייף ופחות אפקטיבי? אולי העילה היא עילת פיטורין הקשורה במעביד, לרבות צמצומים בחברה? 

רוצים שיטה שבמינימום עלויות תגדיל לכם את העסק?

השאירו פרטים וקבלו מאיתנו שיחת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות

    שדה חובה
    שדה חובהנא להזין מספר טלפון תקין

    כל מה שצריך לדעת על פיטורי עובדים בחברה או בארגון 

    אם שאלתם את עצמכם איך לפטר עובד בצורה נכונה וחוקית, טוב שאתם מתעכבים על כך. במקרים של פיטורי עובדים ללא הצדקה, אתם בהחלט עשויים להיות מחויבים בפיצויים לאותו עובד שפוטר ללא הצדקה. מיד נדבר על גובה הפיצויים שמעבידים עשויים להיות מחויבים בהם, אבל קודם בואו נדבר על סוגי העילות לפיטורין. 

    בין אם העילה לפיטורין היא על בסיס אישי, או שמא העילה היא על בסיס ארגוני וקשורה במעביד, יהיה צורך לזהותה מראש. ומדוע? מכיוון שתהליך הפיטורין יהיה במקביל לעילה עצמה. אם עילת הפיטורין היא על בסיס אישי, יהיה צורך כמובן לשבת עם העובד באופן ממקיף ולנהל שימוע נרחב שבמהלכו יוסבר לעובד את העילה לכך שהוא מפוטר. 

    השימוע חייב להיות מקיף גם כשהעילה היא על בסיס ארגוני?

    במקרים שבהם העילה היא על בסיס ארגוני, לרוב השימוע לא יהיה נרחב ולא יהיה מעמיק, שכן הסיבות לפיטוריו של העובד קשורות בנושאי הארגון השונים, נושאים ברמת המקרו ולא ברמת המיקרו. כעת, חשוב ביותר לדעת את הפרט הבא – עילה לא מוצדקת לפיטורין יכולה להוביל לפיצויים כספיים הניתנים לעובד על ידי המעביד. 

    במילים אחרות ופשוטות יותר, אם תפטרו את העובד שלא לצורך וללא הצדקה, אתם עשויים להיות מחויבים בפיצויים ובשיפוי כספי לעובד. עד כמה הפיצויים יהיו גבוהים? עד 12 משכורות. כמובן, לפני שמחליטים על פיטורי העובד, יש לוודא כי בחוזה העבודה אל מול אותו עובד לא קיימות מגבלות אשר אוסרות על הפיטורין. 

    מתי אסור לפטר עובד? 

    במקביל לכל מה שציינו כאן למעלה, חשוב גם לדעת שתרחישים מסוימים לא מאפשרים לכם לפטר עובדים. אז מתי מותר לפטר עובד לפי החוק? לא בתרחישים הבאים: הריון של עובדת, טיפולי פוריות, בתקופה המוגנת שלאחר חופשת הלידה, בעקבות מילואים בצה"ל, במהלך חופשת המחלה של העובד, פיטורי עובדים בעלי מוגבלויות, פיטורי עובדים שחשפו שחיתות בארגון, פיטורים של עובדים אשר פועלים למען התארגנות עובדים ועוד. 

    הקפידו על החוקים והימנעו מסיבוכים מיותרים ומפגיעה בעובדים 

    אין ספק, תמיד יהיה עדיף להימנע מסיבוכים מיותרים, וחשוב מכך, מפגיעה מיותרת בעובדים. אבל לפעמים אין ברירה וחובה לפטר עובד. בכל התרחישים שציינו כאן למעלה, ייתכן שיהיו חריגות ויוצאים מן הכלל, ככה שהסיוע של עורך דין בתחומים אלו יהיה תמיד מומלץ. 

    רוצים לדעת מתי מותר לפטר עובד לפי החוק? תמיד יהיה כדאי לקבל את הייעוץ המקצועי והמשפטי, ככה שתוכלו להיות בטוחים כי אף אחד לא יוכל לתבוע אתכם בעתיד.

    פנייה בווטסאפ חייגו עכשיו צור קשר
    זקוקים לייעוץ עסקי? מוזמן להתייעץ איתנו