כיצד לבחור שותף עסקי?

המעבר משלב של יזמות לשלב של העמדת עסק מתפקד ומרוויח על הרגליים, הינו שלב מורכב וחשוב בחייו של עסק. פעמים רבות, כאשר מדובר בעסק הדורש השקעה כספית רבה ונטילת סיכונים, יכול ותעלה הכדאיות שבהכנסת שותף עסקי לעסק.

שותפות עסקית היא נושא המשלב בתוכו נדבכים מעולמות מגוונים. על מנת להצליח לגייס שותף עסקי בדרך המותאמת ביותר לעסק ולבעליו המקוריים יש צורך בבקיאות בתחומי המשפט, ניהול העסקים, משאבי האנוש, המיסוי ועוד.

אנו ב- Advising מעניקים שירותי ייעוץ עסקי בעת צירוף שותף עסקי לעסק קיים או לעסקים חדשים.

סוגי שותפים עסקיים

קיימים מספר סוגים של שותפים עסקיים, הנבדלים ביניהם בצרכים הספציפיים של בעל העסק והסיבות המניעות אותו לחפש לו שותף עסקי. פעמים רבות, יגיע הצורך בשותף עסקי ממניעים פיננסיים.

פתיחת עסק חדש, הרחבתו או היכולת לשמרו בעת זמנים קשים מבחינה כלכלית, דורשת השקעה של משאבים כספיים רבים.

מסיבה זו, פונים יזמים רבים לכיוון של גיוס הון של משקיע חיצוני, שבתמורה לנתח מסוים בחברה או בנכסיה יזרים לה אורך נשימה פיננסי.

כיצד ניתן להגדיל את היקף המכירות של העסק?

שותף עסקי מעין זה יהיה פעמים רבות על תקן משקיע פיננסי בלבד בעסק, כלומר, אדם הרואה בעסק השקעה פיננסית.

השקעה שכזו יכולה להיות דומה להשקעה במניות בבורסה בתקווה ליהנות מרווחים עתידיים, מדיבידנדים או ממכירתן בסכום גבוה יותר מסכום הרכישה בעתיד.

עם זאת, לא כל שותף עסקי המסכים להזרים כסף לחברה יעשה זאת ממניעים פיננסיים טהורים. לעיתים יהיה זה משקיע אסטרטגי – כזה המעוניין בדריסת רגל לעסקיה של החברה על מנת ליצור סינרגטיות עם עסקים אחרים שברשותו או על מנת למנוע תחרות עתידית מצידה.

אפשרות נוספת היא הכנסה של שותף עסקי העתיד לקחת חלק בניהולה השוטף של החברה ולכסות תחום אחד או יותר בתפעולו השוטף של העסק, בתמורה להשתתפות בהכנסות, בנוסף למשכורת.

כיצד לנהל טוב יותר: כלים לניהול יעיל
תהליך הכנסת שותף עסקי

בטרם יפנה העסק לשותפים פוטנציאליים, על בעליו לבחון ולהגיע להחלטה באיזה סוג של שותפות הוא מעוניין. האם הוא ניגש לשותפות בשל צורך פיננסי טהור? או לחלופין בשל צורך לחזק את יתרונו התחרותי של העסק באמצעות הכנסת שותף עסקי המיומן בניהול של נדבך חשוב בפעילותו?

לאחר מענה על שאלות אלה יוכל העסק לעבור לתהליך בחינתם של שותפים. יש לבחון בצורה מדוקדקת את התנאים המוצעים על ידי כל שותף העומד למבחן ולהצליח לנהל משא ומתן בצורה מיטבית.

הסכמה על שותפות המועילה לשני הצדדים מיומה הראשון, היא מתכון למיסוד של שותפות בריאה, שתשרוד ותפרח עם חלוף הזמן. מנגד, כניסה לשותפות בעייתית עלולה להעיב רבות על תפקודו של העסק ולהסיט אותו מהתמקדות בהצלחה בזירת הפעילות שלו.

הכנסה של שותף עסקי היא לעיתים כורח המציאות ולעיתים בחירה מודעת של בעלי העסק המעוניינים להפחית מעומס העבודה, או לממש חלק מהצלחתם. רק הקפדה על ניהול אחראי ומושכל של התהליך תאפשר לבעלי העסק לעשותו בלב שלם תוך ידיעה כי טובתו של העסק וטובתו האישית מובטחות.

קראו עוד: למה חשוב לתת אמון בעובדים?

פנייה בווטסאפ חייגו עכשיו צור קשר
זקוקים לייעוץ עסקי? מוזמן להתייעץ איתנו