כמעט כל בית עסק מקבל איזושהי מסגרת אשראי מהבנק. המסגרת הזאת למעשה גובה מקסימום החוב שאליו בית העסק יכול להיכנס במינוס בעובר ושב או בשוטף באופן כללי. מסגרת האשראי כרוכה בעלויות ועמלות שונות שיש לקחת בחשבון. חשוב לדעת כי לכל בית עסק יש צרכים שונים, והם תלויים בכמה פרמטרים כמו: סוג פעילות העסק, היקף הפעילות, הצרכים השוטפים וכו'.

השאלה איך לקבוע את מסגרת האשראי לעסק שלכם מעסיקה בעלי עסקים רבים, התשובה לך היא באמצעות ייעוץ עסקי מקצועי על ידי מומחים בתחום.

מהי מסגרת אשראי?

מסגרת אשראי הינה אפשרות שמעניק לכם הבנק או חברת האשראי, להיות ביתרת חובה מול הגורם המספק לכם את האשראי. שלא כמו במקרים בהם אתם לווים הלוואה, ומקבלים כסף באופן מיידי. מסגרת אשראי משמשת לרוב למימון של הוצאות רגילות ושוטפות. זאת ועוד, מסגרת האשראי מאפשרת לעסקים להתקיים, היא למעשה מקור מימון לגיטימי לניהול נכון של העסק.

איך קובעים מסגרת אשראי מתאימה לעסק?

בשלבים הראשונים של עסק, ייפתח חשבון בנק. השאלה הראשונה שתתבקשו לענות עליה היא מהי מסגרת האשראי שתצטרכו לעסק שלכם? התשובה לשאלה הזאת טמונה בהוצאות השוטפות של העסק והוצאות חריגות. כשאתם מחשבים את הסכומים האלה, עליכם לקחת בחשבון מצבי קיצון בין היתר, שההכנסות חלילה יהיו נמוכות מהצפוי, ותצטרכו גם הוצאות נוספות על ציוד חדש או תיקון הציוד הקיים.

על מנת לבטח את העסק שלכם, והן לשמור על מסגרת אשראי, עליכם לקבוע מסגרת אשראי שתהיה כפולה מההכנסה החודשית שלכם. חשיבות גובה מסגרת האשראי נובעת מכך שישנן עמלות על המסגרת, ככל שהיא תהיה גבוהה יותר – כך גם העמלות יעלו בהתאם. על מנת לקבוע מסגרת אשראי אופטימלית מומלץ להיוועץ ביועץ עסקי שידע לנווט אתכם בצורה נכונה במיוחד בתהליך הראשוני של פתיחת העסק.

פנייה בווטסאפ חייגו עכשיו צור קשר
זקוקים לייעוץ עסקי? מוזמן להתייעץ איתנו